Widex er en dansk familieejet høreapparatproducent, og er blandt de 6 største producenter i verden med et omdømme som den måske mest innovative i hele branchen.

BOOK GRATIS HØRETEST
 • Uforpligtende høretest til kr. 0,-
 • Værdi af høretest kr. 500,-
 • Smertefrit & varer kun 15-25 minutter
 • Landsdækkende – altid i nærheden
 • Afprøv høreapparat i 30 dage gratis
 • Vi vejleder i offentligt tilskud

Om Widex

Widex A/S er en af verdens førende høreapparatproducenter med en markedsandel på ca. 10%, som giver virksomheden en plads blandt de seks største i verden sammen med de danske konkurrenter Oticon og GN ReSound.

Den familieejede virksomhed blev grundlagt i 1956 af Christian Tøpholm og Erik Westermann, og har i dag datterselskaber i mere end 30 lande og produktioner i Tallinn i Estland samt på hovedkontoret i Lynge, Nordsjælland. Virksomhedens høreapparater bliver i dag forhandlet i mere end 100 lande verden over, og beskæftiger mere end 4.000 medarbejdere globalt, hvoraf ca. 850 af disse er beskæftiget i Danmark.

Widex har i årtier haft et omdømme i høreapparatbranchen, som branchens mest innovative med sin kompromisløse tilgang til netop innovation. Producenten er altid med helt fremme, når det handler om udvikling af nye digitale teknologier, og var da også den høreapparatproducent i verden, som i 1988 kunne lancere verdens første digitale høreapparat. Syv år senere lykkedes det også Widex at være den første producent af høreapparater til at lancere et 100% i-øret-høreapparat.

Siden 1988 har Widex udviklet og lanceret digital teknologi i sine høreapparater på et niveau, hvor de færreste konkurrenter kan være med. Widex vil tilbyde brugerne den mest avancerede lyd på markedet.

I 2011 kunne Widex slå dørene op til det nuværende hoveddomicil i Lynge, Nordsjælland, som fik stor omtale i erhvervslivet for sine innovative og energieffektive perspektiver. Med egen vindmølle ved domicilet er bygningerne 100% selvforsynende med energi, hvilket også gør Widex til den eneste høreapparatproducent i verden, som er Co2-neutral og WindMade™-certificeret.

Widex’ fem kerneværdier er bestemt med ordene: Kunder Først, Pålidelige, Passion, Team Spirit samt Pionerer. Derudover lyder forretningsfilosofien:

 • Design – med den bedste funktionalitet, højeste kvalitet og æstetisk udseende, som viderefører de stolte traditioner fra dansk design
 • Teknologi – er altid det primære fokus hos Widex, og man ønsker altid at være repræsentanter for teknologiske spring i udviklingen
 • Miljø – sætter Widex en stor ære i at beskytte, primært med sit hoveddomicil, som er 100% Co2-neutralt og energiselvforsynende
PRØV ONLINE HØRETEST NU
 • Gratis & anerkendt høretest
 • Tager kun 2-3 minutter

Widex’ Historie

Historien om grundlæggelsen af Widex starter hos konkurrenten Oticon, hvor Widex’ stiftere Christian Tøpholm og Erik Westermann mødtes for første gang. Christian blev ansat hos Oticon i 1949, hvor han blev fabrikschef. Samme år blev Erik ansat, som eksportchef. På trods af to forskellige arbejdslokaliteter udviklede de hurtigt et stærkt bånd mellem sig.

Det stærke bånd mellem dem blev yderligere forstærket af, at de hurtigt blev anset som et Dream Team hos Oticon. Christian førte fabrikken til et helt nyt niveau, mens Erik fik skabt en bemærkelsesværdig vækst i eksporten. I 1955, seks år efter ansættelse, følte de sig dog stadig overset af ledelsen, som ikke værdsatte deres imponerende resultater. Konsekvensen blev, at de d. 30. november 1955 bankede på direktørens dør, og opsagde deres stillinger hos Oticon. Et væksteventyr for de to i høreapparatbranchen var ovre – eller var det?

Den spæde start

Samme aften, som opsigelsen hos Oticon, mødtes de to nære venner hjemme hos Christian, hvor det helt store spørgsmål var, hvad de nu skulle finde på. Efter større mængder spiritus blev konklusionen, at de skulle starte deres egen pendant til Oticon – fabrikation af høreapparater. Starten af Widex var planlagt.

Få måneder senere i 1956 grundlægger Christian Tøpholm og Erik Westermann høreapparatfabrikanten Widex. Christian var uddannet elektroingeniør, og havde en teknisk begavelse ud over det sædvanlige, men var ikke specielt interesseret i forretning. Men Erik havde en ekstraordinær evne for salg og forretning, og det tidligere Dream Team hos Oticon kunne fortsætte samarbejdet.

Pengene hang dog ikke på træerne, og virkeligheden skulle hurtigt vise sig at være en helt anden, end mændene havde forestillet sig den aften hjemme hos Tøpholm over en flaske spiritus. Starten på Widex blev derfor en ydmyg historie, som foregik hjemme i kælderen hos Christian med mindre lån og kautioner fra forældrene. Det var det stadig helt afskrevet at indkøbe de dyre komponenter og plastforme, som skulle bruges for at fremstille moderne høreapparater. Det første høreapparat, Widex 561, som kunne præsenteres, var derfor et umoderne men elegant lommeapparat med et meget lille batteri og hjemmefabrikerede komponenter. Det store netværk og goodwill, som var opbygget internt som eksternt i tiden hos Oticon, skulle dog vise dig for være guld værd for duoen.

Lukket land

I 1956 blev alle høreapparater i Danmark indkøbt af Statens Hørecentral, og det skulle hurtigt vise sig for Erik Westermann, at det var lukket land for Widex, som stadig var en helt uprøvet leverandør. Heldigvis havde Erik stadig en rigtig god kontakt til en indkøber af høreapparater i England, P. C. Werth (et samarbejde, som fortsatte helt indtil 2010), hvilket sikrede Widex sin første ordre på hele 100 høreapparater.

Erik havde dog stadig en helt essentiel udfordring, som skulle løses; at komme ind, som leverandør hos Statens Hørecentral. Løsningen blev imidlertid et samarbejde med en allerede anerkendt leverandør til det offentlige, Sørensen & Hald, som i forvejen var grossist af blandt andet hørebriller og andre sundhedsartikler. Det blev åbningen til anerkendelse hos Statens Hørecentral for Widex, og den første ordre på Widex høreapparater var på intet mindre end 500 apparater.

Widex var kommet over startens første fase. Man var kommet ind i varmen hos Statens Hørecentral, der var godt gang i eksporten, man var oppe på over 15 medarbejdere, og var flyttet i nye og større lokaler. Næste skridt i den rigtige retning var nu introduktionen af nye produkter, og netop her havde Christian Tøpholm sine spidskompetencer. Han var allerede i fuld gang med at eksperimentere med forskellige innovative varianter, hvilket undervejs bragte på apparater skjult i hårspænder og slipsenåle, men endte ud i et høreapparat skjult i et brillestel – de allerede kendte og udbredte hørebriller.

Første salgssucces

Introduktionen af den nye hørebrille fra Widex blev en større salgssucces for Erik Westermann, og Widex kunne derfor investere i sin første plaststøbemaskine, som kunne bringe dem et skridt nærmere de førende konkurrenter. Problemet var imidlertid dog, at plast var for dyrt, og skulle samtidig bestilles i alt for store mængder. Det skulle dog vise sig på sigt at blive en guldmine for Widex, da det resulterede i udviklingen af sin egen latex/neopren-blanding. Det nye materiale var i så høj en kvalitet, at det var en gåde for konkurrenterne, og blev derfor patenteret og senere solgt til brug af konkurrenterne.

I 1960, fire år efter grundlæggelsen, kunne Widex præsentere sit første høreapparat i plast og samtidig den første ørehænger, Widex 601 – og den blev en stor salgssucces. I de år vækstede Widex med 20-30% om året, og på sit 10 års jubilæum i 1966 kunne de nu 130 medarbejdere hos Widex bryste sig af at være blevet blandt de 10 største høreapparaterproducenter i verden. I forbindelse med sit 10 års jubilæum kunne Widex samtidig flytte i sit nye og store domicil i Værløse, som de næste årtier skulle vise sig at blive hovedsædet for et større erhvervseventyr for Tøpholm- og Westermann-familierne.

Den store tragedie

Allerede fra den første medarbejder i Widex, var det en klar aftale mellem Christian og Erik, at der kun måtte ansættes familiemedlemmer, hvis de var mindst ligeså kompetente til stillingen, som en udefrakommende. Det skulle dog vise sig ikke at blive en stopklods for videreførelsen af Widex i Tøpholm- og Westermann-regi. I 1972 blev Christians søn Jan Tøpholm ansat efter færdiggørelsen af sine elektroingeniørstudier. Tre år senere blev Eriks søn Søren Westermann ansat efter færdiggørelsen af sine civilingeniørstudier, og er i dag den hovedansvarlige for Widex’ audiologiske forskning, patenter samt IT. Senere blev også Eriks yngre søn Anders Westermann ansat efter færdiggørelsen af sine civiløkonomstudier hos Copenhagen Business School, og har i dag hovedansvaret i Widex for finans og økonomi. En kold februarmorgen i 1985 modtog Erik et tragisk telefonopkald. Hans partner og ven Christian Tøpholm havde været involveret i en trafikulykke på motorvejen, og var efter en tid på coma afgået ved døden. Kort herefter overtog sønnen Jan Tøpholm sin fars ansvarsområder hos Widex.

Interesseorganisationen EHIMA

Erik Westermann havde altid været god til at netværke med både konkurrenter, kunder og andre interessenter. Det resulterede i, at Westermann i 1983 kunne stifte The European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA), den europæiske interesseorganisation for høreapparatproducenter. Allerede fra starten havde han formået at få tilslutning fra nogle af de største parter i branchen blandt andet Oticon, Danavox (nu GN ReSound) og Starkey. Organisationens formål skulle være at fremme forskning i høreproblemer og høreapparater, fremme og støtte den offentlige interesse for samme samt repræsentere høreapparatproducenternes interesser i EU, offentlige og private institutioner. Derudover var en af organisationens mest betydende initiativer etableringen af en ensartet målestandard ved testning og godkendelse af høreapparater.

Verdens første

Inden sin død kunne Christian Tøpholm dog præsentere det første i-øret-høreapparat fra Widex. Årene efter dødfaldet kunne sønnen Jan Tøpholm fortsætte i sin fars fodspor for innovation og produktudvikling, og kunne i 1988 præsentere det første høreapparat i verden med digital teknologi, Widex Quattro. Syv år senere i 1995 var udviklingen nu så langt, at Widex kunne præsentere sit første høreapparat, som var 100% digitalt, Widex Senso. Samtidig kunne man introducere det revolutionerende stykke PC-software, Widex Compass, hvor brugeren fik mulighed for indstille sit nye digitale høreapparat selv.

Widex Senso var verdens første fuldt ud digitale høreapparat, og det kunne mærkes på salgstallene i virksomheden. Hundredetusinde eksemplarer blev solgt det første halve år, og året efter i 1996, hvor de fleste konkurrenter havde lanceret digitale høreapparater, kunne Widex alligevel bryste sig af en markedsandel på hele 80% inden for digitale høreapparater.

Allerede fem år efter skulle det vise sig, at Widex igen kunne gå forrest med en ny teknologi, som skulle være skelsættende for hele branchen. I 2001 kunne den danske høreapparatproducent introducere sin nye patenterede teknologi CAMISHA, som kunne bruges til at producere personaliserede computertegnede apparater. En teknologi, som den dag i dag stadig bliver benyttet til 3D-printning af individualiserede høreapparatskaller.

Senso-serien og den større række modeller i serien havde været en stor salgsmæssig succes for Widex, men ti år efter var det tid til introduktionen af en ny og revolutionerende serie. Widex kunne stolt præsentere Widex Inteo, hvor man, som de eneste i verden, kunne give høreapparatbrugerne en skræddersyet og individualiseret høreoplevelse. Sammen med introduktionen af den nye og revolutionerende Inteo-serie kunne man samtidig afholde 50 års jubilæum med række receptioner og fester for medarbejdere, distributører og andre samarbejdspartnere.

Nyt hoveddomicil

Widex måtte i slutningen af 00’erne indse, at det var ved at være tid til et nyt hoveddomicil, da mulighederne på det nuværende domicil i Værløse ikke længere var rækkende. I 2011 kunne Widex derfor tage et helt ny domicil i brug i Lynge. Det nye hoveddomicil var dog alt andet end bare en erhvervsejendom i Nordsjælland. Det var et arkitektonisk kunstværk, som samtidig var 100% selvforsynende med energi samt total Co2 neutral. Widex ønskede at kunne udskille sig fra konkurrenterne med en ekstraordinær grøn profil. Den profil fik de med det nye hoveddomicil i Lynge.

Opførelsen af det nye hovedomicil var dog en stor økonomisk mundfuld for selv verdens 6. største høreapparatproducent under finanskrisen. Endda så stor en mundfuld for Widex, at man måtte have hjælp udefra til en succesfuld turnaround af virksomheden. Flere års store underskud havde drænet kasseapparatet hos høreapparatproducenten, og Tøpholm- og Westermann-familierne måtte poste intet mindre end 1 milliard kroner i familieforetagendet. Det var dog ikke det eneste, som skulle til for at rette op på skuden hos Widex. For første gang siden grundlæggelsen i 1956 måtte familierne derfor afgive posten som administrerende direktør til en udefrakommende. Her faldt valget på Jørgen Jensen, som netop havde gennemført en succesfuld og lignende turnaround hos Nilfisk.

Den store redning

Tre år efter ansættelsen hos Widex kunne Jørgen Jensen sande, at han havde formået endnu engang at lave en imponerende turnaround i en stor dansk virksomhed. Omsætningen var skudt i vejret, og det samme var overskuddet, medarbejdere og markedsandelen. Hele den nedsatte målsætning ved ansættelsen var opnået et helt år før tid! Widex var tilbage på den helt store scene i høreapparatbranchen.

BOOK GRATIS HØRETEST
 • Uforpligtende høretest til kr. 0,-
 • Værdi af høretest kr. 500,-
 • Smertefrit & varer kun 15-25 minutter
 • Landsdækkende – altid i nærheden
 • Afprøv høreapparat i 30 dage gratis
 • Vi vejleder i offentligt tilskud

Widex Sound

The Widex Sound – eller Widex Lyden – er grundlaget for alt, som Widex foretager sig. Alle høreapparaterne indeholder det, og alt forskning og udvikling bliver foretaget ud fra det grundlag.

Men hvad betyder The Widex Sound?

Alle mennesker bliver udsat for de samme lyde i samfundet, og de kommer i mange former og lydniveauer. Desværre hører folk med høretab ikke lydene ligeså godt, som personer uden høretab. Det er derfor altafgørende, at et høreapparat kan hjælpe personer med høretab til at høre de svage lydniveauer, mens de høje lydniveauer ikke må komme op på et ubehageligt lydniveau.

Med Widex Lyden er du sikret, så du kan høre det fulde lydspektrum på det helt ideelle lydniveau. Alt lige fra det høje musik til koncerten til den lave snak med baggrundsstøj på lige præcis dét lydniveau, som du har brug for at høre det.

Alle høreapparater fra Widex kan indstilles individuelt, så Widex Lyden kan individualiseres lige præcis til dig og dit høretab – mens alle fordelene ved The Widex Sound bibeholdes!

Så uanset hvor du befinder dig, eller hvem du er, kan du høre alle lyde så naturligt, som overhovedet muligt. Du vil derfor mærke mindst muligt til at dit høretab ved hjælp fra The Widex Sound.

PRØV ONLINE HØRETEST NU
 • Gratis & anerkendt høretest
 • Tager kun 2-3 minutter

Tilbehør

Widex DEX™

DEX™-serien af audioudstyr fra Widex giver høreapparatbrugeren mulighed for nemt og hurtigt at tilslutte sit audioudstyr, som TV, mobil, fastnettelefon, fjernbetjeninger og andet udstyr.

COM-DEX

Med halsslyngen COM-DEX fra Widex holder du dig altid forbundet. COM-DEX kan streame lyd fra din mobiltelefon med Bluetooth til dit Widex høreapparat. Med COM-DEX Remote Mic kan du endda føre en tydelig samtale med en anden person i ekstra støjende omgivelser eller på afstand. Widex COM-DEX giver dig problemfri kommunikation, uanset hvor du er. Med COM-DEX-appen kan du kontrollere dit høreapparat helt diskret fra mobiltelefonen.

CALL-DEX

Med CALL-DEX fra Widex undgår du den eksterne halsslynge og den avancerede opsætning hos hørespecialisten. Du sætter blot den kompakte lille CALL-DEX-enhed i din telefons jackstik, og så er du i gang! Du bruger blot din telefon helt normalt, og har med CALL-DEX samtidig trådløs kvalitetsstreaming direkte fra din telefon til dine Widex høreapparater.

UNI-DEX

Widex’ UNI-DEX-løsning giver brugeren mulighed for plug and play-streaming fra alt audioudstyr – og ikke blot fra mobiltelefonen. UNI-DEX er utrolig simpel at bruge, den skal blot tilkobles enhedens minijack-stik, halsslyngen rundt om halsen, og så er man i gang! Udover tilslutning til alle enheder med minijack-stik giver UNI-DEX også mulighed for håndfri tale på mobiltelefonen.

TV-DEX

Denne løsning fra Widex kan overføre tv-lyd direkte til dine Widex høreapparater helt uden forvrængning, forsinkelse eller irriterende ekko. TV-DEX er en brugervenlig og håndfladestor fjernbetjening, som er specialdesignet til netop brug til radio og tv. Du opnår en helt unik kvalitetsstereolyd i realtid. Derudover har TV-DEX funktionen HA-Mik Fra, hvor du hurtigt og nemt kan slå høreapparaternes mikrofoner til/fra, hvis du ønsker kun at høre tv-/radioprogrammet.

RC-DEX

RC-DEX-fjernbetjeningen fra Widex giver dig mulighed for diskret og hurtig funktionskontrol og funktionsaktivering af dit høreapparat. Med den lille fjernbetjening, som er så lille, at den kan sidde i nøgleringen, kan du hurtigt og nemt justere lyden eller skifte mellem programmer. Faktisk behøver du ikke engang at kigge på fjernbetjeningen med de tre brugervenlige taster, da dine valg bekræftes af talebeskeder/toner i dit høreapparat.

T-DEX

Med denne telespole fra Widex kan du nemt forbinde dine høreapparater fra Widex med din mobiltelefon via. Bluetooth. Med den trådløse og håndfrie halsslynge kan du nu nemt forbinde dine høreapparater og mobiltelefon. Du kan endda besvare/afslutte teleopkald direkte på telespolen, så du kan snakke i telefon under kørsel.

PHONE-DEX

Denne trådløse universaltelefon fra Widex giver høreapparatbrugeren mulighed streaming af kvalitetslyd fra telefonsamtalerne og direkte til Widex høreapparatet. PHONE-DEX sikrer en perfekt taleforståelighed og en krystalklar lyd. Nu er der ikke længere behov for en streamer eller et telespoleprogram!

FM+DEX

FM+DEX fra Widex får du en streamer, som er designet helt specielt til høreapparater fra Widex. Du får en brugervenlig og kompakt streamer, som er nem og hurtig at betjene med regulering af lydstyrke og programvalg. FM+DEX omsætter signalerne, som modtages fra FM-modtagere, telespoler og andet audioudstyr, og streamer signalerne direkte til høreapparaterne.

Widex Batterier

Et Widex høreapparat med et helt friske Widex høreapparatbatterier kan arbejde med maksimal kapacitet. Det er derfor altid anbefalelsesværdigt at have ekstra batterier med sig på farten, så man altid kan skifte hurtigt ved lavt batteriniveau.

Alle Widex høreapparatbatterier er fremstillet som zink-/luftbatterier, og de forskellige batterikategorier er inddelt i en farve samt et tal.

Genopladelige batterier kan dog også findes hos Widex i topproduktet Beyond. Et varmt emne i høreapparatbranchen lige nu, og de fleste producenter af høreapparater har da også lanceret produkter med genopladelige batterier.

Widex har dog fornyligt meldt ud, at man nu forsøger at gå en helt anden vej end konkurrenterne. Og lykkes projektet vil det være en stor teknologisk revolution, som vil overflødiggøre diskussionerne om den bedste løsning af genopladelige høreapparatbatterier.

Et høreapparat fra Widex skal i fremtiden kunne oplades på langt under ét minut ved hjælp af brændselsceller. Flere konkurrenter har tidligere været med i projektet, men er sprunget fra. Widex tror dog stadig fuldt og fast på projektet, og er derfor alene tilbage med partneren Dansk Teknologisk Institut.

BOOK GRATIS HØRETEST
 • Uforpligtende høretest til kr. 0,-
 • Værdi af høretest kr. 500,-
 • Smertefrit & varer kun 15-25 minutter
 • Landsdækkende – altid i nærheden
 • Afprøv høreapparat i 30 dage gratis
 • Vi vejleder i offentligt tilskud