Phonak er en schweizisk høreapparatproducent, som siden grundlæggelsen i 1947 er vokset sig til verdens største producent af høreapparater. Phonak er ejet af Sonova, som også ejer kæden af høreklinikker, AudioNova.

BOOK GRATIS HØRETEST
 • Uforpligtende høretest til kr. 0,-
 • Værdi af høretest kr. 500,-
 • Smertefrit & varer kun 15-25 minutter
 • Landsdækkende – altid i nærheden
 • Afprøv høreapparat i 30 dage gratis
 • Vi vejleder i offentligt tilskud

Om Phonak

Phonak er en schweizisk producent af høreapparater, og er verdens største på det globale marked med en markedsandel på 24% efterfulgt af danske Oticon med 23%. Med afdelinger og datterselskaber i mere end 100 lande er Phonak en yderst global leverandør af høreapparater.

Høreapparatproducenten er ejet af det børsnoterede schweiziske selskab Sonova Holding AG, som også ejer høreapparatproducenterne Unitron og Hansaton, producenten af cochlear implantater Advanced Bionics samt den globale kæde af høreklinikker AudioNova, som da også er den største kæde i Danmark.

Sonova beskæftiger mere end 14.000 medarbejdere globalt, men har sit hovedsæde i den lille schweiziske by Stäfa, som ligger lidt udenfor Zürich. Alle medarbejdere sigter efter at skabe en verden, hvor alle kan høre godt, og derfor kan leve helt uden begrænsninger grundet hørenedsættelse.

I samme forbindelse stiftede Sonova fonden Hear the World i 2006, hvor der arbejdes på netop dette formål – at skabe en verden, hvor alle har en god hørelse, især de, som allerede er ramt af hørenedsættelse.

Phonak stræber efter at blive den mest respekterede producent af høreapparater i verden, og det skal ske med hjælp fra de fastsatte kerneværdier:

 • Innovation – Phonak sigter efter at blive den innovative leder indenfor alle discipliner i branchen. Samtidig skal høreapparatbrugerne altid tilbydes markedets absolut bedste høreløsninger, og Phonak skal forblive pragmatiske og hurtigt omstille sig til de konstant skiftende omstændigheder i branchen.
 • Engagement – Phonaks højtuddannede medarbejdere er nøglen til kundernes hjerter og bevidsthed. Derfor vil kunderne møde et stort engagement hos medarbejderne. Derudover forsøger Phonak at skabe en stærk tilstedeværelse ude i de lokale miljøer samt forstå og tilpasse sig de lokale behov.
 • Ansvarlighed – Phonak vil være gennemsigtige og troværdige overfor alle interessenter. Samtidig stræbes der efter at løbe kundernes udfordring, som var det egne udfordringer – og ikke kun når det handler om høreproblemer, derfor tages social ansvarlighed seriøst hos Phonak.

Ved første indskydelse forbinder de fleste navnet Phonak med et af verdens bedste cykelhold i 00’erne, og det er der bestemt også en god grund til. Phonak sponsorerede fra 2000 til 2006 det professionelle cykelhold Phonak Cycling Team, som kunne stille med store navne i feltet, som Floyd Landis og Tyler Hamilton.

PRØV ONLINE HØRETEST NU
 • Gratis & anerkendt høretest
 • Tager kun 2-3 minutter

Phonaks Historie

I 1947 grundlægger en gruppe af belgisk-franske investorer virksomheden AG für Elektroakustik i den schweiziske storby Zürich. Virksomheden er en høreapparatproducent, og tre år efter grundlæggelsen introducerer AG für Elektroakustik sit første høreapparat – et bærbart ét af slagsen med navnet Phonak Alpina.

Overtagelsen

AG für Elektroakustik opnåede dog aldrig den helt store succes på markedet, så i 1965 frasolgte de belgisk-franske stiftere alle aktier i selskabet til Ernst Rihs, som er en schweizisk forretningsmand, der ser et lys i høreapparatproducenten. Samtidig med overtagelsen omdøber Ernst virksomheden til Phonak. Høreapparatproducenten Phonak så dagens lys, men Ernst bliver ikke alene om at skabe selskabets nye epoke. Han får tilslutning af sin egen søn Andy Rihs samt den schweiziske elektrotekniker Beda Diethelm. Få år senere slutter også sønnen Hans-Ueli Rihs sig til selskabet.

Bare et par år efter overtagelsen lancerer Phonak sit første høreapparat i 1967. Der er dog ikke tale om et helt normalt høreapparat – på det tidspunkt det bærbare høreapparat. Phonak Visaton Super er en hørebrille. Bare 3 år efter sit første høreapparat lancerer Phonak i 1970 verdens første bag-øret-høreapparat, Phonak Phonette. Den dag i dag næsten 50 år senere er bag-øret-høreapparater stadig den mest populære model af høreapparater, hvilket fortæller om den store revolution, som Phonak dengang stod bag med lanceringen.

Verdens første bag-øret

Otte år efter lanceringen af verdens første bag-øret-høreapparat, Phonak Phonette, kunne Phonak endnu engang være foregangsmænd i kategorien for bag-øret-høreapparater. Denne gang med verdens første bag-øret-høreapparat, som havde ligeså kraftig en lydforstærkning, som de bærbare høreapparater. Endnu engang stod Phonak bag en revolution – denne gang i 1978. I takt med successen af den teknologiske innovation voksede salget og kendskabet til Phonak også. Derfor kunne Phonak i samme år, 1979, åbne de første udenlandske datterselskaber i Tyskland og Frankrig med primær fokus på salg og markedsføring af Phonak høreapparater.

Tragedien

Der er gået 15 år siden Ernst Rihs’ overtagelse af AG für Elektroakustik i 1965, da Phonak og sønnerne i 1980 bliver ramt af en stor tragedie. Ernst Rihs afgår ved døden, og sønnerne Andy og Hans-Ueli overtager alle faderens aktier i Phonak. Samtidig får faderens forretningspartner Beda Diethelm samme ejerandele og aktionærrettigheder, som brødrene Rihs.

Nyt hovedkvarter

I 1987 står byggeriet af et nyt hovedkvarter færdig i den lille by Stäfa lidt udenfor Zürich. En by med bare lidt over 10.000 indbyggere, som dermed prale af at huse Phonak House, hovedkvarter for en af verdens nu største høreapparatproducenter.

Phonica bliver lanceret i 1991, som det første i-øret-høreapparat fra Phonak. Årets efter lancerer Phonak det første programmerbare digitale høreapparat, PiCS Hearing Computer, som opnår en stor global succes.

Børsnoteringen

Phonak har vokset sig fra en lille lokal virksomhed til en stor global virksomhed med datterselskaber i hele verden og medarbejdere i tusindvis. I 1994 bliver Phonak AG børsnoteret på den schweiziske fondsbørs. Tre år efter bliver hovedkvarteret i Stäfa udvidet med et stort teknologicenter.

Årtusindskiftet står for døren hos den schweiziske høreapparatproducent, da man i 1999 kan lancere det første 100% digitale Phonak høreapparat, Phonak Claro, og endda med en revolutionerende signalbehandling.

Igen i år 2000 skriver Phonak sig igen i historiebøgerne, da man kan præsentere verdens første universelle miniature FM-modtager. Teknologien fra Phonak kommer til at bane vejen for en fremtidig global standard for FM-teknologi!

I 2003 står et helt nyt produktionsanlæg klar i den kinesiske millionby Suzhou. Produktionsanlægget skal sikre en fremtidig billig produktion af Phonak høreapparater. En stor succes, som derfor bliver gentaget igen fire år senere i 2007, hvor der åbnes endnu et produktionsanlæg i den vietnamesiske millionby Ho Chi Minh City.

Hear the World

Social ansvarlighed fylder meget hos Phonak, og har altid gjort det. Derfor kunne Phonak i 2006 præsentere det nye globale initiativ Hear the World. En fond, som skulle arbejde mod en øget opmærksomhed på de psykologiske og sociale følger af en hørenedsættelse samt oplyse om forebyggelse og løsninger af høretab.

Sonova

I takt med den store vækst hos Phonak efter børsnoteringen i 1994 er der også foretaget opkøb af andre virksomheder. Derfor blev Phonak AG i 2007 omdøbt til Sonova Holding AG, mens brandet Phonak dog fortsat vil blive anvendt.

I 2010 kunne Phonak modtage GOOD DESIGN-prisen samt iF-produktdesignprisen for en række af sine produkter. Samme år kunne man passende åbne nyt teknologicenter samt nye produktionsfaciliteter i Stäfa.

Året efter i 2011 kan Phonak igen præsentere “verdens første”. Denne gang med lanceringen af Phonak Lyric, som bliver verden første, og stadig eneste, høreapparat, der kan bæres i op til fire måneder uafbrudt. Lyric er et diskret høreapparat, som bliver placeret langt inde i øregangen, og kan tåle alle typer af dagligdagsaktiviteter lige fra sport og fysisk arbejde til søvn og brusebad. “Kontaktlinse for øret”, blev Phonak Lyric efter lanceringen kendt som.

Det første Phonak høreapparat med genopladeligt høreapparatbatteri af lithium bliver i 2017 lanceret. Samme år kan Phonak præsentere et nyt i-øret-høreapparat, som det mindste nogensinde.

BOOK GRATIS HØRETEST
 • Uforpligtende høretest til kr. 0,-
 • Værdi af høretest kr. 500,-
 • Smertefrit & varer kun 15-25 minutter
 • Landsdækkende – altid i nærheden
 • Afprøv høreapparat i 30 dage gratis
 • Vi vejleder i offentligt tilskud

Teknologier

Læs om teknologierne bag Phonaks helt unikke høreløsninger. Phonak arbejder hele tiden på at flytte sine teknologiske grænser, så der kan tilbydes den helt optimale hjælp til selv de meste vanskelige høreproblemer.

Roger™ Wireless

Nutidens høreapparater giver enestående forbedringer af taleforståeligheden og hørelsen på korte afstande og i små lydmiljøer. Men selv de mest moderne høreapparater på markedet får kritik af høreapparatbrugerne for manglende lydniveau i støjende omgivelser over længere afstande. Der skal en kraftigt øgning af lydstyrken til.

Det er er Roger™-teknologien fra Phonak kommer ind i billedet, som kan overvinde udfordringerne med forståelighed over længere afstande i lydmæssigt udfordrende miljøer. Den digitale standard Phonak Roger™ modtager talerens stemme direkte og trådløst, hvilket reducerer baggrundsstøjen og øger taleforståeligheden i de mest støjende miljøer.

Roger™ bruges primært i eksterne og trådløse mikrofoner, som benytter nogle adaptive og intelligente algoritmer, som kontinuerligt analyserer miljøets støjmiljø, og justerer lydstyrken ud fra den løbende analyse.

Videnskabelige undersøgelser har bekræftet, at brugere af Roger™ fra Phonak kan opnå en forbedring af taleforståelsen med hele 62% i støjende miljøer og over længere afstande.

AutoSenseOS™

Vi er alle omgivet af lyde, som hele tiden ændrer sig i de forskellige miljøer, som vi bevæger os i. Det kan derfor gøre det svært at sikre den helt rigtige lydoplevelse for høreapparatbrugere.

Men Phonak har en løsning. AutoSenseOS™ er en fuldautomatisk teknologi, som analyserer lydene i realtid, og ud fra disse analyser aktiverer de mest hensigtmæssige indstillinger i høreapparatet. Det sikrer den mest optimale, naturlige og problemfrie høreoplevelse for brugeren. Alt sammen takket være AutoSenseOS™ fra Phonak.

Udover den almindelige AutoSenseOS™-teknologi, er der også udviklet en specialdesignet teknologi til børn. Børn omgiver sig i dagligdagen i helt andre miljøer end voksne, og høreapparaternes indstillinger skal selvfølgelig tage stilling til dette. Derfor har Phonak udviklet AutoSense Sky OS™, som giver en endnu større komfort i klasselokaler, fritidsordninger og børnehaver med råb og høj tale.

Undersøgelser har bevist, at AutoSenseOS™ kan øget taleforståeligheden i lydmæssigt udfordrende miljøer hele 20% i forhold til manuelle høreapparatindstillinger.

Binaural VoiceStream™

Med Binaural VoiceStream™-teknologien fra Phonak får du mulighed for at begive dig ud i hverdagens mest udfordrende lydmiljøer helt uden problemer.

Teknologien Binaural VoiceStream™ giver lydstreaming i realtid og med fuld båndbredde. Det sikrer en helt enestående lydkvalitet og taleforståelighed i selv de mest udfordrende lydmiljøer. Høreapparatbrugerne får muligheden for fuld fokus på enkelte stemmer samtidig med mindre støj og større signal.

Samtidig har denne teknologi givet Phonak muligheden for udviklingen af funktioner, som Speech in 360° og Speech in Wind.

Det er videnskabeligt bevist, at funktionen Speech in Wind fra Phonak, som benytter Binaural VoiceStream™, giver en forbedring af taleforståelsen på helt op til 28%, mens funktionen Speech in 360°, som ligeledes benytter teknologien, opnår en forbedring på hele 80%.

Rechargeable Technology

Høreapparatbrugere hos Phonak får med den nye genopladelige teknologi nu mulighed for at kunne bruge høreapparatet i op til 24 timer uden genopladning. Samtidig undgås der, at skulle lave besværlige batteriskift i de små høreapparater.

De nye genopladelige litium-ion-batterier fra Phonak giver markedets længste levetid på en opladning og samtidig markedets hurtigste genopladning!

De genopladelige batterier fra Phonak med litium-ion-teknologien kan ikke slides, og mister heller ikke kapacitet, som de bliver brugt. Det betyder, at høreapparatets funktionalitet ikke bliver påvirket. Samtidig er det lykkedes at øge holdbarheden at høreapparaterne ved at fjerne åbningen til batteriet.

Litium-ion-batterierne fra Phonak har vist sig at have en 40% øget kapacitet i forhold til andre traditionelle genopladelige høreapparatbatterier!

PRØV ONLINE HØRETEST NU
 • Gratis & anerkendt høretest
 • Tager kun 2-3 minutter

Tilbehør

Den store udvikling i moderne høreapparatteknologier har gjort det til en ren fornøjelse at være høreapparatbruger. Men desværre er de moderne høreapparater ikke altid helt nok til en optimal hørelse. Phonak har udover sine høreapparater udviklet et sortiment af tilbehør, som skal give høreapparatbrugerne en endnu bedre høreoplevelse i selv de mest vanskelige lydmiljøer. Med Phonaks tilbehør til høreapparater får du de helt optimale betingelser, når du ser tv, snakker i telefon eller skal føre samtaler i vanskelige omgivelser.

Phonak Batterier

I Danmark kan alle høreapparatbrugere få gratis høreapparatbatterier af sundhedsvæsenet – men ikke originale Phonak batterier. Derfor vælger mange at ofre pengene på at få originale Phonak høreapparatbatterier til deres Phonak høreapparater.

Det kan der være mange gode grunde til, heriblandt mindre sandsynlighed for skader i høreapparaterne, korrekt funktionalitet uden afbrydelse, længst mulighed batteritid samt den bedst mulige ydeevne – især ved brug af trådløs teknologi.

Phonak batterier til høreapparater fås i tre forskellige typer og hver fire forskellige størrelser.

 • Almindeligt zink-luft-batteri – Det klassiske zink-luft-batteri, som primært benytter luft som energikilde, men har et lille indhold af kviksølv. Kommer i størrelserne A10 (gul), A312 (brun), A13 (orange) og A675 (blå).
 • Zink-luft-batteri uden kviksølv – Det miljøvenlige og avancerede batterialternativ, som især anbefales til høreapparater med trådløse funktioner. Kommer i størrelserne A10 (gul), A13 (orange), A312 (brun) og A675 (blå).
 • ACCU Plus – Det lyngenopladelige batteri uden hukommelseseffekt og ekstra høj ydeevne. Utrolig høj kvalitet og pålidelighed. Kommer i størrelserne p10accu, p13accu, p312accu og p675accu.
BOOK GRATIS HØRETEST
 • Uforpligtende høretest til kr. 0,-
 • Værdi af høretest kr. 500,-
 • Smertefrit & varer kun 15-25 minutter
 • Landsdækkende – altid i nærheden
 • Afprøv høreapparat i 30 dage gratis
 • Vi vejleder i offentligt tilskud