GN ReSound er verdens førende producent af høreapparater, og er ejet af det danske børsnoterede selskab GN Store Nord.

BOOK GRATIS HØRETEST
 • Uforpligtende høretest til kr. 0,-
 • Værdi af høretest kr. 500,-
 • Smertefrit & varer kun 15-25 minutter
 • Landsdækkende – altid i nærheden
 • Afprøv høreapparat i 30 dage gratis
 • Vi vejleder i offentligt tilskud

Om ReSound

ReSound er en dansk høreapparatproducent, som de sidste mange år har været den førende globale leder på markedet for høreapparater sammen med de danske konkurrenter Oticon og Widex. ReSound er ejet af GN Hearing A/S, som er en del af koncernen GN Store Nord (GN Group). GN Store Nord er blandt de største danske børsnoterede selskaber i C25-indekset på Børsen i København.

GN Hearings primære varemærke er ReSound, men er ikke det eneste. GN Hearing dækker også høreapparatproducenterne Beltone og Interton samt Jabra, som er blevet en førende producent af trådløse headsets til professionelt brug.

ReSounds hovedkontor ligger i Ballerup på Sjælland, men er en verdensomspændende virksomhed med kontorer i hele 25 lande. Derudover er ReSound repræsenteret i hele 80 lande med diverse salgsenheder. Hele GN Store Nord (GN Group) har over 4.100 ansatte på verdensplan, mens ca. 1.000 er ansat i Danmark.

Man arbejder hele tiden for at være de førende eksperter på verdensplan inden for høreapparater og audiologi. Der investeres betydelige beløb hvert år i udvikling og forskning for at holde denne målsætning. I GN ReSound gøres det ved at arbejde ud fra et koncept ved navn Smart Hearing. Konceptet dækker de fire punkter Audiologi, trådløse muligheder, apps samt design:

 • Audiologi – ReSound vil bringe en så naturlig lyd og høreoplevelse, at brugeren glemmer sit høretab, og har mulighed for at fokusere på præcis dét, som ønskes at blive hørt.
 • Trådløse muligheder – ReSound vil sikre en direkte, trådløs og diskret personalisering, streaming og kontrol, som får høreapparaterne til at fungere, som trådløse headsets.
 • Apps – ReSound vil gøre det lettere end nogensinde før for brugeren at sikre sig en personlighed høreoplevelse, ved at kunne kontrollere og indstille sit høreapparat direkte fra ReSounds mobilapps.
 • Design – ReSound vil designe høreapparater, som forsvinder bag øret, samt er smukke i håndenfladen – alt sammen med en unik holdbarhed og komfort.

ReSound har et utal af gange været førende i udviklingen af nye teknologier, som har repræsenteret revolutionerende milepæle, når det handler om brugeroplevelse og lydkvalitet. I 2010 var ReSound den første høreapparatproducent, som kunne levere høreapparatteknologi med 2,4 GHz. Fire år senere i år 2014 var ReSound de første til at introducere Made for iPhone-høreapparater med direkte stereolydstreaming.

De flotte teknologiske resultater har da også kastet en række priser af sig til ReSound de senere år. I 2016 fik man prisen for det bedste powerhøreapparatsystem og mobilapp ved Golden Lobe Award, som bliver tildelt af foreningen af uafhængige audiologier i Storbritannien. Samme år blev ReSound kåret til at have det bedste og største udvalg af høreapparater til Die Golden Concha, som bliver tildelt af uafhængige audiologer i Tyskland. Senere i år 2016 blev det til prisen for flest innovative produkter i kategorien for Health, Fitness & Wearables ved IHS Markit Innovation Award – en pris, som man forsvarede året efter igen i 2017. Det skulle dog ikke blive den eneste pris, som ReSound kunne bryste sig af i 2017. Ved CES Innovation Award 2017 vandt man prisen Innovation Honoree i kategorien Accessible Tech, som bliver uddelt af det amerikanske Consumer Electronic Show.

GN ReSounds Historie

I 1869 stifter erhvervsmanden C.F. Tietgen selskabet Det Store Nordiske Telegraf-Selskab (The Great Northern Telegraph Company), som i 1985 bliver til GN Store Nord. Gerd Rosenstand grundlægger i 1943 Danavox, som i 1977 bliver opkøbt af Det Store Nordiske Telegraf-Selskab (The Great Northern Telegraph Company), og bliver samtidig omdøbt til GN Danavox. ReSound Corporation ser i 1984 dagens lys i Californien, hvor selskabet bliver stiftet af Dr. Rodney Perkins. I 1999 bliver ReSound Corporation købt af GN Store Nord, og bliver fusioneret med GN Danavox under det nye navn GN ReSound.

Det Store Nordiske Telegraf-Selskab

Året er 1869, og dette bliver året, hvor en af 1800-tallets største erhvervsmænd C.F. Tietgen stifter sit livs største gesjæft. Det Store Nordiske Telegraf-Selskab (The Great Northern Telegraph Company) bliver skabt i en fusion mellem Det Dansk-Norsk-Engelske Telegrafselskab og Det Dansk-Russiske Telegrafselskab. Selskabet, som i dag hedder GN Store Nord, og er børsnoteret på Københavns Fondsbørs.

Carl Frederik Tietgen var en dansk industri- og bankmand, som blev en af 1800-tallets største entreprenører og ledende erhvervsmænd. Han stod bag en lang række initiativer. Hestesporveje i København, dampskibsselskabet DFDS (børsnoteret på Københavns Fondsbørs), utallige telegrafselskaber samt Privatbanken (nu Nordea gennem fusioner).

Efter skabelsen af Det Store Nordiske Telegraf-Selskab gik udviklingen stærkt for C.F. Tietgen, som hurtigt blev det ledende selskab for etableringen af telegrafnettet i Europa og Rusland. På sit største var Det Store Nordiske Telegraf-Selskab verdensomspændende med telegrafforbindelser til alle verdensdele. Succesen kunne ingen ende tage – lige indtil 2. verdenskrig. Under krigsårerne blev det meste af telegrafnettet ødelagt, og C.F. Tietgen måtte indse, at en epoke med telegrafi var slut.

Det stoppede dog ikke den store erhvervsmand, som havde fået opbygget sig en større formue i selskabet. C.F. Tietgen begyndte derfor at investere bredere i forskellige sektorer – og det blev til investeringer i flere industriselskaber samt i telesektoren. Producenter af batterier, el-artikler, radioer, telefoner, måleudover og selvfølgelig høreapparater. Høreapparatproducenten Danavox, som bliver opkøbt i år 1977.

Danavox

Danavox blev stiftet i 1943 af Gerd Rosenstand, som et datterselskab til den store radiofabrik Nordisk Radio Industri A/S, og indsætter sig selv, som direktør. To år forinden var Gerd Rosenstand blevet gift med den dengang kendte skuespillerinde Grethe Sørensen.

De første leveår hos Danavox blev dog langt fra problemfri. Under besættelsen var Nordisk Radio Industri A/S udsat for flere sabotager af fabrikken, og måtte derfor flytte. Alligevel blev fabrikken i 1944 sprængt i luften af bomber, og først i 1946 kunne man genåbne efter en stor genopbygning.

Gerd Rosenstand havde dog langt fra mistet modet – tværtimod. Allerede kort tid efter genåbningen af fabrikken startede Danavox produktionen af høreapparater i 1947, og blev hurtigt en ledende aktør i markedet. Inden længe var man sammen med Oticon og Widex de førende producenter af høreapparater i Danmark.

Årtier senere i 1977 får Det Store Nordiske Telegraf-Selskab øjnene op for Gerd Rosenstands livsværk, som ikke længere blot er en stor national spiller, men er blevet en international spiller. Det fører til, at Det Store Nordiske Telegraf-Selskab (The Great Northern Telegraph Company) i 1977 opkøber Danavox, og omdøber selskabet til GN Danavox.

Efter opkøbet vokser høreapparatproducenten yderligere, og der sker samtidig fremskridt i udviklingen af nye og revolutionerende teknologier. I 1989 introducerer GN Danavox teknologien Wide Dynamic Range Compression, som er en revolutionerende metode til at behandle lyd på. Og bare tre år senere i 1992 introducerer GN Danavox også for første gang et digitalt høreapparat, som en af de første høreapparatproducenter.

GN Danavox har dog endnu sin helt store epoke til gode. Den starter i 1996, hvor GN Danavox og den amerikanske høreapparatproducent ReSound Corporation indgår en strategisk alliance. Herefter begynder den teknologiske udvikling at gå rigtig stærkt for den danske producent.

ReSound Corporation

I den solrige amerikanske delstat Californien stifter Dr. Rodney Perkins, professor hos Stanford University, i 1984 selskabet ReSound Corporation. Dr. Rodney Perkins karriere, som professor i otologi hos School of Medicine, hjælper ham til at opbygge den høreapparatproducent, som først introducerede digitale høreapparater, og derfor var med til at ændre sektoren for altid.

Dr. Rodney Perkins fik udover sin professorstilling skabt sig en succesfuld iværksætterkarriere med fokus på otologi. Otologi er lægenvidenskab, som beskæftiger sig med øreproblemer.

ReSound er Dr. Rodney Perkins største succes, men han er manden bag tre børsnoterede selskaber. Han er grundlægger af California Ear Institute, Soundhawk, Collagen Corporation, Laserscope, Novacept, Pulmonx, Sound ID, EarLens, DFine Inc. og sidst men ikke mindst ReSound.

Fusionen

Dr. Rodney Perkins’ ReSound Corporation og GN Store Nords GN Danavox indgår i 1996 en strategisk alliance med hinanden, og allerede samme år resulterer det i introduktionen af det første programmerbare digitale høreapparat i verden.

Alliancens succes er så stor, at GN Store Nord i 1999 vælger at opkøbe ReSound Corporation, og efterfølgende fusionerer de to høreapparatproducenter under varemærket GN ReSound, som gør dem til verdens førende.

I 2003 lancerer GN ReSound det første åbne høreapparat i verden ved navn ReSoundAIR. Fem år senere i 2008 bliver det første ITE-høreapparat med ekstern mikrofon lanceret, som det første i verden ved navn Be by ReSound. Få år senere introducerer GN ReSound også det første trådløse høreapparat i verden.

Smartphonen begynder at vinde indpas hos høreapparatbrugerne, og GN ReSound følger udviklingen, introducerer verdens første høreapparat, som er Made for iPhone. Samme år lancerer GN ReSound sine første apps til styring og personalisering af ens høreapparat.

I 2017 introducerer GN ReSound en banebrydende idé, som vil ændre høreapparatbranchen for altid. ReSound LiNX 3D er en ny teknologi, som tillader høreapparatspecialister at foretage finjustering af høreapparat via. en cloudforbindelse. Det betyder, at høreapparatbrugeren ikke længere behøver at møde op hos en høreapparatspecialist for at få lavet en finjustering. GN ReSound lancerer idéen ved at lave den første trådløse transatlantiske finjustering verden har set.

PRØV ONLINE HØRETEST NU
 • Gratis & anerkendt høretest
 • Tager kun 2-3 minutter

Teknologier

GN ReSound arbejder konstant på at give sine brugere muligheden for at leve endnu rigere, mere aktive og mere tilfredsstillende liv med høreapparat. Der arbejdes hver dag på at udvikle endnu bedre løsninger og teknologier.

Udvikling og forskning er to af de helt primære fokusområder hos GN ReSound, og det er derfor heller ikke tilfældigt, at producenten ofte er først med revolutionerende teknologier. GN ReSound vil være de dygtigste eksperter i verden inden for høreapparater og audiologi.

GN ReSounds tilgang til lydbehandling samt udvikling og brug af teknologier er beskrevet i filosofien Surround Sound by ReSound. Surround Sound by ReSound er en filosofi for lydbehandling, som består af en række forskellige og avancerede teknologier og idéer. Ved hjælp af disse teknologier og idéer efterligner ReSound det normale øres naturlige evne til at behandling lyd, så vi kan genkende lyde, fastslå hvilken retning de kommer fra samt høre dem klart i støjelige omgivelser.

Filosofien Surround Sound by ReSound er opdelt i fire ben: Modeller, filtrer, afbalancer og stabiliser.

Modeller

Det første ben i Surround Sound by ReSound er modellering af lyden. Det handler om, at få den samme kvalitet ud digitalt, som der kommer ind i høreapparatet analogt. Lyde er kontinuerlige strømme af energiske vibrationer, og denne analoge lyd omdannes til en digital lyd i høreapparatet. Det helt essentielle for outputtet er, hvor godt denne modellering gøres i høreapparatet. ReSound forsøger ved at efterligne det normale øres funktioner i indgangsprocessen at få samme kvalitet ud, som der kommer ind. Dermed opnås der også samme naturlige lyd både ind og ud af høreapparatet.

Filtrer

Filtreringen af uønsket støj er det andet ben i Surround Sound by ReSound. En naturlig og komfortabel lyd er det vigtigste for høreapparatbrugeren, og det er derfor helt essentielt, at høreapparatet kan udskille baggrundsstøjen. En høreapparatbruger med nedsat hørelse har en forringet evne til at fokusere på bestemte lyde og udskille uønsket støj. Med filtreringen i høreapparatet opnås der et renere signal, som der det langt mindre trættende for brugeren at fokusere på bestemte lyde i støjelige omgivelser.

Stabiliser

Fjerde og sidste ben i filosofien Surround Sound by ReSound er lydstabiliseringen. Ved bearbejdning af lyd digitalt opstår der unaturlige lydoplevelser og kunstig støj. Med stabilisering af lyden kan kunstig støj og unaturlige lyde forebygges, så høreapparatbrugeren vil opleve, at dette område er helt problemfrit. Denne stabilisering vil ReSound give uden at gå på kompromis med lydkvaliteten og taleforståelsen samt ved at undgå brug af kompromittering.

Balancer

Den måske vigtigste funktion ved vores hørelse er taleforståelsen. Det tredje ben i Surround Sound by ReSound arbejder med at balancere lyden. Langt de fleste høreapparater benytter teknologien direktionalitet til at løse problemet med taleforståelse i støjelige omgivelser. Problemet med direktionalitet er, at lyden kommer til at lyde unaturlig, og høreapparatbrugerne vælger derfor ikke at benytte funktionen. ReSound vil i Surround Sound by ReSound give brugeren en helt naturlig taleforståelse ved en forbedret direktionalitet.

Tilbehør / Apps

Apps

Mobile apps og fjernstyring af høreapparat har længe været på markedet, men har aldrig før været så nemt, sikkert og diskret, som nu. GN ReSound har altid været to skridt foran sine konkurrenter på dette parametre, og de var da også den første høreapparatproducent, som lancerede et Made for iPhone-høreapparat.

Med de avancerede men brugervenlige mobile apps fra GN ReSound får du mulighed for hurtigt og diskret at kontrollere og personalisere dine høreapparater – det har aldrig været lettere!

GN ReSound har indtil videre lanceret fire mobile apps:

ReSound Smart 3D app

Nu er du bare ét klik væk fra fuld adgang til dine høreapparater – helt uden at røre dem! Aldrig har det været lettere at personliggøre og kontrollere sine høreapparatere. Du får med ReSound Smart 3D-appen endda mulighed for at oprette forskellige profiler, som du kan gemme og skifte mellem.

Er dit høreapparat blevet væk, hjælper appen dig da også med at finde det hurtigt og nemt. Aldrig mere skal du lede i timevis efter det høreapparat, som hele tiden har lagt for næsten af dig.

Derudover får du, som det måske vigtigste, mulighed for at få en høreapparatspecialist til at finjustere dine høreapparater helt uden at møde op på en høreklinik. Det er nu muligt over langdistance via. en pålidelig og sikker forbindelse over internettet.

ReSound Smart app

Med ReSound Smart-appen får du næsten hele pakken af muligheder også! Aldrig har det været lettere for dig, som høreapparatbruger, at justere lydstyrke, støjniveauer og talefrekvenser.

Ét klik på skærmen og du har adgang til det hele i appens kontrolpanel, hvor du diskret og nemt kan personliggøre dine høreapparater. Du kan endda oprette flere favoritindstillinger, som automatisk kan skifte ud fra din lokation eller tidspunkt på dagen.

Bliver dit høreapparat væk, kan appen selvfølgelig også hjælpe dig med at finde det igen! Hvis du ikke orker at finde høreapparatet, kan du også sætte dig til at læse appens mange gode råd til netop dit GN ReSound høreapparat.

ReSound Relief app

Relief appen fra ReSound er en af de mest værdsatte apps af tinnitusramte! Har du brug for en pause fra tinnitussen, skal du blot åbne ReSound Relief app!

Her får du markedets måske bedste tinnitusprogram, hvor du finder det bedste lydterapi og øvelser, som kan give dig en god rolig fra din tinnitus.

Appen hjælper dig med at fokusere på dét, som burde have dit fokus – og ikke din tinnitus.

ReSound Control app

Med ReSound Control får du fuld kontrol over dit høreapparat fra ReSound! Kontrolpanelet, som du altid har ét klik væk i lommen, helt uden at skulle røre høreapparatet.

Det har aldrig været mere diskret og let lige at lave en justering af høreapparatet. Med ét klik kan du skifte program og justere lydstyrke.

Derudover giver ReSound Control appen dig mulighed for at styre dit trådløse ReSound udstyr.

GN ReSound Batterier

Genopladelige batterier er noget, som høreapparatbrugerne længe har måtte kigge langt efter. Først i sommeren ’16 lancerede Sonovo det første høreapparat med et brugbart genopladeligt batteri. I september ’17 fulgte GN ReSound trop, efter at have prøvet en mindre brugbar løsning af hos søsterbrandet Beltone.

Det nye genopladelige batteri fra GN ReSound er benyttet i topproduktet ReSound Linx 3D, og kan holde en hel dag, hvorefter det skal lades op om natten.

Muligheden for manuelle engangsbatterier er selvfølgelig stadig en mulighed – og stadig den langt mest populære mulighed! I Danmark kan alle høreapparatbrugere gratis få udleveret batterier til høreapparater, som også passer til ReSounds høreapparater. Det er dog ikke muligt at få udleveret originale GN ReSound batterier, så disse skal derfor anskaffes hos en forhandler.

BOOK GRATIS HØRETEST
 • Uforpligtende høretest til kr. 0,-
 • Værdi af høretest kr. 500,-
 • Smertefrit & varer kun 15-25 minutter
 • Landsdækkende – altid i nærheden
 • Afprøv høreapparat i 30 dage gratis
 • Vi vejleder i offentligt tilskud